woensdag 3 juni 2009

Op een mooie Pinksterdag


Op een mooie Pinksterdag in mei, zondag j.l werd onze bearded collie Quincy 14 jaar, we hadden de partyvlag in de mast gehesen en hij is verwend met gedroogde long en pensstaafjes waar hij zo dol op is, samen met zijn maatje Pol.

Lekker banjeren door de tuin en uitkijkend over het land geniet hij zoals een senior hoort te genieten op deze feestelijke Tierelantijnendag.

Ik had full house, gasten en loge´s samen met het schitterende weer zijn dit DE ingrediënten voor een geslaagd lang Pinksterweek-end.

Geschrokken zijn wij zeker, toen onze jongste zoon Roderik op zondagochtend een maagbloeding kreeg, dit was snel handelen en werd een spoedopname in het Vincentiusziekenhuis hier in Haselunne zo´n ruim 10 min rijden van ons vandaan.

Tal van onderzoeken moest hij ondergaan zoals röntgen, echografie en de minder aangename gastroscopie, gelukkig is hij in goede handen en we hopen er het beste van.

De volgende dag was hij monter en popelde om naar huis te gaan, ik had het boek:"127 kleinigheden van Simon Carmiggelt", aan hem gegeven die hij met veel plezier al voor de helft had gelezen.

Hij had op de beeldbuis zijn vader al gespot toen hij aan kwam rijden, hij keek op dat moment naar de opname van een openluchtmis op de monitor.

Wat een minder leuke mededeling is, was dat hij maar beter kan stoppen met roken, dit neemt hij ter harte en doet zijn uiterste best dit te volharden.

Op dinsdagochtend mocht hij het ziekenhuis verlaten, en krijgt bij onze huisarts een kuur mee.

Wij dachten dat deze maagbloeding een gevolg was van het auto-ongeluk dat hij op 11 mei j.l op weg naar zijn werk heeft gehad, een frontale botsing, aut toteloss.

De maagbloeding is veroorzaakt door een bacterie: Helicobacter pylori, die hij waarschijnlijk heeft gekregen toen hij in India op vacantie was.

Nu kunnen we hem lekker verwennen tot dat hij genezen is en terug naar Nederland kan reizen.


Beardiertje

2 opmerkingen:

 1. Allereerst van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Quincy! Dat heeft ze maar mooi gehaald. Menig beardie kan haar dat niet na doen.

  En wat een toestanden met jullie zoon zeg.Hij krijgt zo wel wat voor zijn kiezen. Heel veel beterschap voor hem toegewenst. En ik begrijp dat hij lekker verwend wordt door zijn ouders.

  Groetjes van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zijn net een paar daagjes terug van vakantie en zit alles op het pretnet bij te lezen....
  Schrik van je berichtje...
  Dat je zoiets van een bacterie kan krijgen. Hopelijk gaat het inmiddels al een heel stuk beter met Roderik.

  En ook een extra dikke verjaardagsknuffel voor Quincy. Ondanks alle mankementen, huppelt hij lekker bij jullie in de rondte. Daarom een extra dikke knuf voor deze jarige!

  BeantwoordenVerwijderen