vrijdag 3 juli 2009

Voorbij Midzomernacht!


Het is niet dat ik in juni geen stof tot schrijven had, de zomer is nu niet bepaald een tijd om dikwijls voor mijn computer te zitten, met de laptop buiten is ook geen echt succes vanwege het felle licht, talloze buitenactiviteiten zijn momenteel favoriet, de tuin o.a om in te werken, te badderen en te relaxen zelfs lang nadat de zon in het bos verdwenen is om in alle vroegte ons opnieuw te verrassen via het slaapkamerraam.

Onze senior Quincy laat ik dan even in de tuin s´morgens om een uur of vijf, anders houdt de oude heer het niet droog, de wandelingen worden steeds korter en traaaaaaaaaager, bij thuiskomst is het heerlijk koel in huis, een weldaad voor onze vierbenige, langharige vrienden.

Mijn zelfgekweekte Datura´s bloeien weelderig, net als alle andere geurige en kleurige bloemen, jonge struiken en bomen. De aalbessenstruik was goed voor vier potten confiture, de onderste bessen laat ik voor de vogels hangen, die zijn er net zo dol op.

De in Holland gekochte beschuitjes wachten ongeduldig in hun bus op de versgeplukte zomerkoninkjes uit de tuin, die zijn echt heel erg lekker en zoet maar ook mooi van vorm en kleur, volgend jaar gaan we een moestuintje aanleggen, (omheind vanwege de beardies) we krijgen er steeds meer lol in.


Beardiertje

1 opmerking:

  1. Jullie zitten helemaal op jullie plek daar in Duitsland,is het niet? Heerlijk hoor, die rijke natuur zo om jullie heen.

    BeantwoordenVerwijderen