donderdag 18 februari 2010

Oranje soep, warm aanbevolen



De aanleiding van dit bericht is eigenlijk het Dr.Frankdieet, waar door ik 4 kg ben afgevallen in 12 dagen.

Wil je hier meer over weten, neem dan eens ´n kijkje op http://www.eenkiloperweek.nl/
Daar mijn lieve huisband een voorliefde heeft om culinaire gerechten te creëren, raakt hij geïnspireerd om ook mij alsnog te laten genieten.

Met als basis knolselderij en wortelen, maakte hij een overheerlijke soep, waar ik ook jou graag deelgenoot van wil laten zijn.

Benodigdheden:
- 3 kleine uien
- 1 rode paprika
- 1kleine knolselderij
- 1 kg Wortelen (winterpeen)
- 2 ltr water
- 3 groentenbouillontabletten, 2 runder bouillontabletten
- 1 theelepel sambal
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 50 gr roomboter
- 100 ml room
- Peterselie

Fruit de uitjes in de roomboter
Fruit hierna de fijngesneden rode paprika mee
Voeg de in blokjes gesneden knolselderij toe en vermeng dit met het ui/paprikamengsel
Voeg nu de in plakjes gesneden wortel toe en vermeng dit met de rest
Laat dit 10 min met een deksel op een lage stand voorgaren, af en toe omscheppen
Blus na 10 min het mensel met 100 ml room
Maak hete bouillon van 2 ltr water en 5 bouilontabletten, laat dit 30 min garen
Maal de soep fijn met de staafmixer, de soep is nu mooi glad en gebonden zonder bindmiddel
Voeg de tomatenpuree en de sambal toe, verhit de soep al roerende.
Strooi bij het opdienen verse peterselie over de soep.

Eetsmakelijk

Tip: 1. Draai van mager rundsgehakt soepballetjes en laat deze de laatste 10 min meekoken.

Beardiertje

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen