zondag 2 augustus 2009

Onze laatste loodjes......


Hoelang weten wij ook niet...............................Onze Quincy is mager, dus een periodieke controle van zijn gewicht geeft ons een getal, 22.3 kg, maar 2 ons minder dan een maand geleden, zijn "normale" gewicht was altijd rond de 27 kg.

Zijn eetlust is goed en heeft genoeg aan de helft van zijn portie seniorvoedsel en drinkt wat vaker als anders.

Het borstelen op de trimtafel verloopt wat moeizamer vanwege zijn slappere poten en zijn vet en spierweefsel is totaal verdwenen, dus moet ik hem steeds "in model leggen", dit klinkt waarschijnlijk dramatisch, toch geniet hij nog zo als hij in de tuin kan banjeren en s`avonds ligt hij graag op een zachte vacht in de tuin bij ons.

Hij geniet van de vlinders die langs hem fladderen, de vogels die speciaal voor "hem" zingen en mijn zelfgekweekte datura geeft een zachte zoete lucht via de witte trompetkelken.

Het wandelen (lees uitlaten) duurt nooit langer dan een minuut of tien, zijn gang is mooi maar traag, onderweg stopt hij soms en neemt alles in hem op als of het de laatste keer is om het in zijn dromen mee te nemen, eenmaal thuis is het altijd heerlijk koel en rust hij weer wat uit, totdat zijn mooie grote voeten hem naar de tuin leiden, ja, het lijkt soms alsof zijn dromerige koppie zich in een andere wereld bevind dan zijn onderdanen, als deze niet mee willen werken

zal dit voor ons een teken zijn.

Ondanks de regen hebben we vanmiddag een autoritje gemaakt met onze wollenbollen,toen we in Ahmsen een beeldentuin/biopark met bijzondere hoogstam bezochten, was het even droog.

Voor een beardie van ruim 14 jaar heeft hij een schitterende lange vacht zoals je rechts op de foto kunt zien, vanaf zijn 6de levensjaar is Polleke zijn levensmaatje (links).


Beardiertje

1 opmerking:

  1. Wat heerlijk dat Quincy nog met onze laatste wandeling in het Zwolse Bos heeft meegelopen. Nu zou dat al niet meer kunnen. Toch zie je hem nog genieten, genieten van kleine momenten. En jullie....jullie genieten nog steeds van hem.

    Dikke knuffel voor beiden van Anita Keuter

    BeantwoordenVerwijderen