woensdag 22 september 2010

Voor een prikkie!


Na drie weken is het weer tijd voor Charly´s vaccinatie, in september krijgt Polleke ook altijd zijn jaarlijkse inenting, cocktail en rabies.
Om vier uur arriveerden we bij de dierenkliniek, waar onze lievelingsdokter onze "Patientjes" opwachtte, we waren als eerste aan de beurt.
Eerst mocht Charley op de behandeltafel, een volledig klinisch onderzoek liet hij gewilloos toe, ook de inenting ondergaat hij moeiteloos, hij geniet van de aandacht van arts en de stagieres.
Dan krijgt hij als beloning iets uit een tube, astronautenvoeding (geconcentreerd en eetlustbevorderend) waar hij heerlijk van smult. Op de weegschaal zien we het getal 8.1 kg. weer gestadig gegroeid.
Dan is Polleke aan de beurt, ook Pol is altijd rustig tijdens onderzoeken en vaccinaties, alles is in orde, zijn gewicht is 19.9 kg, misschien niet zo zwaar, maar heeft altijd rond de 20 kg gewogen. Op mijn verzoek werden zijn geurkliertjes leeggedrukt om n´eventuele ontsteking te voorkomen.
De D.A zag in Charley´s paspoort Drontal staan bij notities, zo wist ze precies welke wormtabletten (Dolpac) ze moest meegeven voor onze beardieboys, die ze over ´n kleine week krijgen.
Charley krijgt zijn rabiesenting over vier weken. Ondertussen waren er al weer wat honden binnengewandeld, gesleept of gedragen, toen we de praktijkruimte verlieten.
Na tuiskomst hebben we nog in de tuin kunnen genieten van een zomers temperatuurtje met onze boykes.
En vanavond merk ik dat ze wat loom zijn, wat er ook bij hoort.

Beardiertje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten