woensdag 10 december 2008

Dromen honden?


Honden vallen binnen de seconde in slaap en te oordelen naar het geschop en gejank gebeurt er van alles in Dromenland.

Als je je hond ooit in zijn slaap heb zien bewegen, heb je hem waarschijnlijk zien dromen.

Mijn Beardies voor al de oudste, piept een pufferig blafje, tuttelt als of tie drinkt, kwispelt ritmisch met z´n staart, als of hij het voltallig beardiekoor dirigeert, ook favoriet zijn de heimelijke wandelingen, te zien aan de loopbewegingkjes van zijn voetzooltjes, dan hoor je zachte nageltikgeluidjes op de vloer,hij tippelt heel wat af in dromenland, alleen wanneer hij heel hard snurkt, zijn alle bewegingen nauwelijks waar te nemen.

Niemand weet waarover honden dromen, misschien jagen ze op konijnen, hoeden ze schapen of dwalen ze door het hondenparadijs waar hondenkoekjes aan bomen groeien, of zoeken ze truffels, vandaar dat gesnuffel.

Een ding weet ik zeker,dat het daar ontzettend geweldig moet zijn, want onze jongste Beardie
is echt een slaapkopje, die ligt nog stilletjes in zijn zachte mand te snoezen, wanneer wij gaan ontbijten en als de voerbakken gevuld zijn moet je hem nog roepen, rekt hij zich zo vaak uit en lijkt het alsof hij een maatje groter is gegroeid, vast en zeker in Frankrijk van de truffels gesnoept, waar we eind september nog waren.

Waarover honden ook dromen, deskundigen vermoeden dat hun dromen waarschijnlijk de geur van avontuur hebben, in tegenstelling tot mensen, die afhankelijk zijn van zicht en grotendeels visuele dromen hebben, ruiken honden de wereld eerder dan ze hem zien, horen, proeven en aanraken.

Een groot percentage van hun hersenen is gewijd aan reuk en het is dus waarschijnlijk dat de reuk de belangrijkste component van hondendromen is.


Lidy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten